#TRI-X14 KØBENHAVNSK TRIATLONKLUB ANNO 2014 GENTOFTE

SVØMNING

Træningsplan for svømning

 

Der er forskel på at købe et privat træningsforløb hos en træner og så følge et klubtræningsforløb. Forskellen består i, at der i et klubtræningsforløb er en progression fra træning til træning som forudsætter, at man deltager i flest mulige træninger. Følger man planen tilegner man sig de evner og forudsætninger der tages udgangspunkt i, i den næste træning. I planen er det angivet ved, at der rykkes til et nyt niveau den efterfølgende søndag.

Jeg vil oftest være på kanten om søndagen. De søndage hvor jeg ikke kan være på kanten, vil jeg være på kanten onsdag morgen. De dage jeg er på kanten vil der være et stort fokus på teknik. De 5 første uger i planen er der fokus på den vigtigste forudsætning for at svømme; nemlig vejrtrækningen. Derefter er der 5 uger med fokus på rotation og rytme, efterfulgt af 5 uger med koordination og svømning. Denne progression er for at sikre de bedste forudsætninger for at du forbedrer din svømning.

Hver uge tager udgangspunkt i søndagstræningen og det tekniske fokus. Det betyder, at der også skal arbejdes med det samme tekniske fokus den efterfølgende onsdag og fredag. Derfor er der så meget mere grund til at komme om søndagen og de træninger hvor jeg er på kanten.

Til de træninger jeg er på kanten vil jeg medbringe et detaljeret program. Til de træninger, hvor jeg ikke er på kanten vil der være nogle retningslinjer. Disse retningslinjer vil være angivet i træningsplanen som en kommentar til træningen. Denne kommentar fremkommer hvis du holder musen på feltet for træningen. Der vil blive uploadet en ny plan hver uge, med ny kommentarer/retningslinjer til den efterfølgende uge.

Til spørgsmålet om, hvorvidt man er i den let øvede eller den øvede gruppe, skal du placere dig alt efter din tid på 300m svømmet på 50m bane uden dragt. Hvis du svømmer de 300m under 6.00 minutter er du i den øvede gruppe. Hvis du svømmer over 6.00 minutter er du i den let øvede gruppe. Hvis du er i tvivl om hvilken gruppe du er i, kan du altid komme til en træning hvor jeg er på kanten og så vil jeg hjælpe dig med at finde den rette gruppe.

Det blev en lang opdatering. Jeg vil også gennemgå planen på søndag til træning. Hvis du har spørgsmål kan du stille dem i kommentarerne eller sende PB til mig.

Rigtig god træning, jeg glæder mig til at se dig i svømmehallen 

Lars

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk